Saker att tänka på

Det finns många saker man måste tänka på om man ska boka en föreläsare till ett företagsevent. I vissa fall kan det handla om en planeringsfråga, men oftast är det andra faktorer som spelar in, och i följande inlägg kommer du kunna ta del av några av dessa så att du förhoppningsvis kommer ha en fördel när du ska boka föreläsare själv.

Planera i god tid om du vill ha en känd föreläsare

Om det är så att du tänker boka en känd föreläsare är det viktigt att du är ute i god tid. En del föreläsare har flera månaders väntetid för den som känner att den skulle vilka boka in en föreläsning. Några kan vara fullbokade i ett helt år framöver. Så se till att planera väl och försök boka in föreläsaren innan du börjar planera allt annat.

Tänk på att ha en budget

Det kan variera mycket i prisklass när det kommer till olika föreläsare, så se till att du väljer en föreläsare som passar den budget som du har satt ut. Det kan dock tillkomma fler kostnader så lägg inte alla ägg i en korg som man brukar säga. Det kan vara bra att spara lite om det är så att man vill bjuda på fika eller något annat gott i pausen.

Välj en föreläsare som tilltalar målgruppen

Det är viktigt att man bokar en föreläsare som passar publiken som denna ska tala inför, så fundera noggrant.

Gå ut med information i god tid

Det kan ju vara så att det inte finns tillräckligt med platser för alla att komma och lyssna på den föreläsaren du har bokat in, men det kanske finns väldigt många som skulle vilja. Se till att alla vet vad som kommer hända och gå ut med datum och tid så fort det är bokat och klart.